Pagina's

zondag 28 oktober 2012

Kerstkaarten in Tim Holtz style

 
 Deze kaarten zijn helemaal in Tim Holtz style. Met een paar Nederlandse accentjes. Ik ben begonnen met de achtergrond. Die is gemaakt met Seasonal Distress inkten Winter en Distress Stain Picket Fence.

De kleuren van de Distress inkten zijn Evergreen Bough, Festive Berries en Iced Spruce. Met de spritz and flick techniek waterdruppels op de achtergrond gespat om de inkt te laten reageren met water. Dit geeft een mooi gevlekt effect. Daarna heb ik de ijssterren gestempeld met Distress Stain Picket Fence. Je kunt het heel lichtjes zien. Verder ge- stempeld met de Mini Holidays stempels van Stampers Anonymous ( CMS066) en Archival Inkt Jet Black.
Dan nu het Nederlandse accent: die komt van de Noorse ijsster. Dit is een Creatable van Marianne Design ( LR0124). Deze is gestanst uit een met dezelfde kleuren Distress inkt gekleurd karton.

De ijsster is versierd met rode en witte glitter en een halve plakparel. De sneeuwvlokken zijn gemaakt met een Viva Decor Perlenpen in de kleur Ice White. De randen van de kaart zijn aangezet met dezelfde kleuren distress inkt om een kader te scheppen. Het geheel is gemat op een lichtgroene dubbele kaart van de Action.
En deze kaart is gemaakt met een zelfde achtergrond, maar de ijssterren zijn niet gestempeld met Distress Stain maar met witte gesso. Het hert en de wens zijn gestempeld met Versamark en geembossed met zilverkleurig embossingpoeder ( Artemio). De randjes zijn ook met zilver geembossed. Dat was het weer. De tag van oktober is in de maak en heb ik hopelijk dinsdag af zodat ik hem nog kan plaatsen.


4 opmerkingen:

nit@ zei

wow wat een hoop moois op jou blog, ik kom ogen te kort!

groetjes
anita

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Prachtige stempel- en kleurencombi Henriëtte!

groetjes, Alie :-)

Gerrina zei

Mooie kaarten! Leuke kleuren zijn het toch voor de kerstkaarten! (Al heb ik het groenige ook wel eens in een herfsttafareeltje gestopt). Leuk ook die zelf gekleurde ijssterren. Groetjes, Gerrina

Wanda H zei

Beautiful cards!!!